Training over verslavingsgedrag

Ben jij met je team werkzaam in het sociaal domein of bij een re-integratiebureau? Of ben je bijvoorbeeld zorgverlener of werkzaam bij het UWV? Er zijn talloze voorbeelden van banen waarbij je vroeg of laat te maken krijgt met mensen die verslavingsgedrag vertonen. Je weet dan ook dat het in de praktijk niet makkelijk is om hiermee om te gaan en het beste uit de begeleiding van je cliënt te halen.

Wij hebben een succesvolle training gecreëerd waarbij we onze expertise en jarenlange praktijkervaring gebruiken; effectief omgaan met verslavingsgedrag in het publieke domein.

We helpen jou en je team  verslavingsgedrag te herkennen. Vervolgens bieden we handvatten om beter te communiceren met verslaafden. De opgedane kennis is direct toepasbaar in de praktijk en helpt jou om je werk beter uit te voeren.

Hoe herken je verslavingsgedrag en hoe ga je er mee om?

Een verslaving is een ziekte. Een verslaving begint vaak bij kleine gedragsveranderingen. Geheimzinnigheid, schaamte en ontwijkend gedrag zijn hier voorbeelden van. Door in een vroeg stadium in actie te komen kan grotere gevolgschade voorkomen worden. Daarom werken we tijdens de training aan het herkennen van verslavingsgedrag en effectieve communicatie om erger te voorkomen.

Onze visie is dat je het probleem van de mens kunt scheiden. Het doel is een gerichtere aanpak creëren waardoor je de resultaten beter kunt meten. Als experts op dit gebied nemen we je graag mee in onze wereld waar commitment en brutale eerlijkheid centraal staan. Alleen op die manier kunnen we sturen op resultaat.
We bieden je naast theoretische informatie ook genoeg praktische inzichten zodat je de vertaalslag kunt maken naar je eigen werkomgeving. 

De trainingen van Phlinq in de praktijk  

Onderstaande video is in 2023 opgenomen tijdens een trainingsdag bij Uras Group, waar Phlinq een training over verslavingsgedrag mocht geven.

Gedragsbeïnvloeding en trainingen sociaal domein verslavingsgedrag

WAT LEER JE:

Geheimzinnigheid, schaamte en andere symptomen herkennen, anders kijken naar verslaving en het (dis)functioneren en sturen op resultaat.

Programma

  • Herkennen en erkennen van verslavingsgedrag
  • Vertalen van theoretische inzichten naar jouw praktijksituatie
  • Effectieve communicatietechnieken die helpen bij het omgaan met verslavingsgedrag

Puberbrein

VOOR WIE:

Deze training is speciaal ontworpen voor mensen die werkzaam zijn in het publieke domein en in hun dagelijkse werkzaamheden te maken hebben met mensen met een verslaving.

DOOR WIE:

De training wordt gegeven door mensen uit de praktijk die ervaring hebben met GGZ problematiek en verslaving in een ambulante setting. Zij bieden je alle theoretische inzichten over het werken met verslaving in het publieke domein.

Offerte opvragen voor de training over verslavingsgedrag

Met de training “Verslaving en verslavingsgedrag” ontwikkel je de vaardigheden die je als professional nodig hebt bij het omgaan met dit gedrag. Je leert verslaving herkennen en effectief communiceren met verslaafden.

Wil jij met jouw team ook beter leren omgaan met verslavingsgedrag? Neem dan vrijblijvend contact op om een offerte aan te vragen voor de training “Verslaving en verslavingsgedrag”.

gedragsbeïnvloeding

Wil je vrijblijvend meer informatie opvragen?

Vul onderstaand contactformulier in, dan nemen wij contact met je op.

11 + 11 =