Advies, training en begeleiding in de omgang met vluchtelingen- problematiek

Hoe ga je om met culturele verschillen? Hoe ga je om met destructief gedrag dat voortvloeit uit bijvoorbeeld alcoholproblemen of een opgelopen trauma door migratie? Wat zijn do’s en dont’s?

Wij kennen en begrijpen de uitdagingen die ontstaan bij immigratie en weten al jaren hoe we hiermee om moeten gaan. 

We bieden trainingen op maat, praktische hulp en deskundig advies. Zo ondersteunen we gemeentes bij de omgang met vluchtelingenproblematiek. 

Advies, training en begeleiding in de omgang met vluchtelingen- problematiek

Hoe ga je om met culturele verschillen? Hoe ga je om met destructief gedrag dat voortvloeit uit bijvoorbeeld alcoholmisbruik of een opgelopen trauma door migratie? Wat zijn do’s en dont’s?

Wij kennen en begrijpen de uitdagingen die ontstaan bij immigratie en weten al jaren hoe we hiermee om moeten gaan. 

We bieden trainingen op maat, praktische hulp en deskundig advies. Zo ondersteunen we gemeentes bij de omgang met vluchtelingenproblematiek. 

Waarom wij van meerwaarde zijn

Kenniscentrum sociaal domein

1

Jarenlange ervaring

Ons team heeft jarenlange kennis van de uitdagingen waarmee immigranten te maken hebben. 

We begrijpen het gedrag dat ontstaat als gevolg van deze uitdagingen. 

We bieden inzicht en oplossingen: Hoe kun je als medewerker of hulpverlener bij een opvanglocatie effectief handelen bij het ontstaan van problematiek of overlast?

Gedragsbeinvloeding

2

Advies, begeleiding én trainingen op maat

Elke gemeente is uniek. Daarom bieden wij expertise op maat, afgestemd op specifieke situaties.

Wij bieden advies, begeleiding én training op maat. Altijd door professionals met practice based ervaring. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

Gedragsbeinvloeding

3

Praktische en paktijkgericht

We ondersteunen gemeentes met de aanpak van problematiek waarmee immigranten te maken kunnen hebben. Denk aan prositutie, druggebruik, alcohol gebruik, opgelopen trauma’s, mishandeling of agressie. 

Van effectieve communicatie tot de-escalatietechnieken, wij bieden ondersteuning die de gemeentes helpt om beter om te gaan met immigratie problematiek.

4

Direct resultaat

Vaak ondersteunen we medewerkers of hulpverleners. Zij worden direct geconfronteerd met de problematiek en missen soms het theoretische kader.

Na afloop van de trainingen of begeleiding kunnen deelnemers op constructieve en empathische manier omgaan met complex gedrag. Ze zijn opgewassen tegen de uitdagingen die komen kijken bij onze snel veranderende multiculturele samenleving. Anders kijken, anders doen!

Training, advies en begeleiding

Emotionele, sociale of psychologische problemen hebben invloed op het functioneren van een persoon. Het functioneren wordt belemmerd. 

In het geval van immigranten kunnen deze problemen extra groot zijn. Dit resulteert in grotere uitdagingen.

Het vroeg signaleren van het gedrag dat voortvloeit uit deze problemen maakt dat escalatie kan worden voorkomen. Onze begeleiding kan bestaan uit:

  • Advies: Hoe pak je problematiek aan en hanteer je regels die daadwerkelijk handhaafbaar zijn?
  • Training: Hoe train je medewerkers die in conctact staan met immigranten in het omgaan met agressie of complex gedrag.
  • Begeleiding: Hoe ondersteun je immigranten die in een opvang zitten bij het oplossen van oplosbare problemen.

Waarom Phlinq een unieke partij is:

Gedragsbeinvloeding

Praktische en direct bruikbare trainingen

Wij halen het beste uit mensen én organisaties. Met behulp van praktische trainingen en begeleiding sturen wij aan op zelfredzaamheid, gedragsbeïnvloeding en de-escalatie.

Wij stellen de achterliggende problematiek aan de kaak die hoort bij afwijkend gedrag. Anders kijken, anders doen!

Gedragsbeinvloeding

Advies op snijvlak van Zorg & Veilighed

In het sociaal domein draait alles om ‘goed’ communiceren met de burger of patiënt.

Bij Phlinq weten we
dat als geen ander; het sociaal domein stabieler maken kunnen we alleen samen.

Daarom hebben we praktijkgerichte trainingen ontwikkeld voor en dóór professionals uit het sociaal en publiek domein. Van De-escalarend communiceren tot omgaan met verslavingsgedrag. Meer weten over de trainingen die wij aanbieden? Klik hier.

Kenniscentrum sociaal domein

Ondersteuning van EasyBlue

Ons bewezen EasyBlue model helpt ons al jaren bij de sturing naar zelfredzaamheid van individuen. Deze kennis zetten we in om gericht begeleiding te geven. Meer weten over EasyBlue? Klik dan hier.

Kennismaken met Phlinq

Wij zijn Phlinq. En wij doen het anders. De professionals van Phlinq komen allen uit de praktijk en hebben hier nog steeds dagelijks verbinding mee. Phlinq heeft een interventie afdeling, de trainers van Phlinq hebben hier allen affiniteit mee en hebben hun ervaring opgedaan in de praktijk.

De kennis die de trainers dagelijks opdoen draagt bij aan de kwaliteit van de trainingen en adviestrajecten. 

  • Meer dan 20 jaar ervaring in de omgang met gedragsproblematiek.
  • We zijn al jarenlang een kenniscentrum en bieden begeleiding, trainingen en advies aan gemeentes, BOA’s en agenten over de omgang met complex gedrag.
  • Wij kunnen snel schakelen. De vluchtelingenproblematiek speelt nu en vraagt van ons een hands-on mentaliteit. Hulp nodig? Vul onderstaand contactformulier in. Wij nemen direct contact op!

Wil je vrijblijvend meer informatie opvragen?

Vul onderstaand contactformulier in, dan nemen wij contact met je op.

12 + 10 =